Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Bijproducten dalen verder in prijs

De prijs van bijproducten staat onder druk door een gedaalde prijs van droge grondstoffen.

Van een aantal producten is het aanbod niet eens zo heel ruim maar moeten voerleveranciers wel dalen in de prijs om hun klanten te behouden.

De prijs van bierbostel daalt deze week nog wat maar leveranciers waarschuwen dat het aanbod langzaamaan wat af zal nemen. Melkveehouders die nog willen profiteren van een scherpe prijs en een wintervoorraad aan willen leggen, wordt geadviseerd om nu te kopen.

Het aanbod van ruwvoer is wisselend en vooral ook wisselend van kwaliteit. Stro is ruim beschikbaar maar veel Nederlandse akkerbouwers hakselen het stro direct op het land. Met de huidige prijzen is persen in veel gevallen niet lonend. Dit kan wel gevolgen hebben voor de prijs later in het jaar. De voorraden zullen immers wat kleiner zijn. Snijmais daalt wat in prijs als gevolg van een groter aanbod.

Aardappelproducten zijn nog schaars door de zomervakantie. Over twee weken starten de fabrieken weer met verwerken van nieuwe aardappels. Het aanbod zal dan niet direct oplopen door het weinige bijproduct wat er dan van af komt. Snippers noteren dan ook nog stabiel. Stoomschillen dalen wel in prijs door een gedaalde tarweprijs.

Prognose: prijs bijproducten daalt.

Eén reactie

  • GAMS

    dat word tijd

Of registreer je om te kunnen reageren.