Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Aardappelproducten dalen in prijs

De slechte markt voor aardappelen mist zijn uitwerking op de markt voor veevoerproducten niet. Hoewel de verwerking van aardappelen nog niet helemaal op stoom is gekomen in verband met de zomervakantie, worden diverse bijproducten in prijs verlaagd.

De producenten en leveranciers van aardappelbijproducten stellen hun prijzen bij om het gat met voeraardappelen niet te groot te laten worden. Op deze manier blijft hun product toch aantrekkelijk voor veehouders, want de verleiding om eens voeraardappelen te kopen is toch wel groter geworden door de extreem lage aardappelprijzen. Leveranciers van bijproducten wijzen er daarbij op dat de veehouders precies weten wat ze in huis halen als ze aardappelbijproducten kopen en dat ze er ook aan gewend zijn geraakt in welk tempo ze dit voer voorschotelen aan hun dieren.

Voor aardappelsnippers heeft de huidige aardappelmarkt tot gevolg dat de prijs deze week met €2,50 omlaag gaat naar €45 tot €47,50 per ton franco op de boerderij geleverd. Ook bij stoomschillen wordt een vergelijkbare prijsverlaging doorgevoerd. Daarnaast zijn er hier en daar ook verdere prijsverlagingen doorgevoerd bij aardappelzetmeel.

Het scala aan aardappelbijproducten wordt aan het eind van de week weer aangevuld met de uitlevering van aardappelpersvezels. Aardappelzetmeelconcern Avebe is deze week namelijk weer begonnen met de fabrieksaardappelcampagne. De prijs voor aardappelpersverzels is vastgesteld op €31 per ton franco boerderij bij levering van een volle vracht. Voor een halve vracht geldt een toeslag van €2 per ton.

Prognose: Prijsdruk houdt aan.

Laatste reacties

 • famtillemans1

  wat een verhaal ....aardappellen aan huis voor een cent dan ga je toch echt geen snippers meer voeren voor t 4a5 dubbelle

 • cornelis 22

  Bij mij kunnen ze honderd ton storten voor 2,5 cent

 • cornelis 22

  Voeraardappelen

 • piethermus1

  waar is dat?

Of registreer je om te kunnen reageren.