Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren wat beter verkocht

De zuiglammeren zijn dinsdagochtend in Leeuwarden wat beter verkocht dan vorige week dinsdag.

De notering bleef wel ongewijzigd.

De aangeboden lammeren werden vorige week voornamelijk in het ondereind van de notering verkocht als gevolg van een wat mindere kwaliteit en bevleesdheid. Deze week was de kwaliteit van de aangeboden lammeren beter en waren de dieren gemiddeld ook wat zwaarder. Het overgrote deel van de lammeren viel daardoor in de duurdere klasse maar nog wel binnen de huidige notering. Een eerste kwaliteit zuiglam brengt maximaal €115,50 op.

Naast de verbeterde kwaliteit is het aanbod van de lammeren momenteel ook niet al te groot. Er is voldoende gras waardoor schapenhouders die nog lammeren kunnen verkopen rustig afwachten tot de prijs zich weer wat herstelt. Verwacht wordt dat het aanbod in de komende weken daardoor niet al te groot zal zijn en de prijs van de zuiglammeren op niveau kan blijven.

De prijs van eerste kwaliteit slachtschapen daalde dinsdag met €5 naar maximaal €123. De aangeboden schapen waren weliswaar zwaarder dan in de afgelopen weken maar de kwaliteit was wel minder. Dit komt voornamelijk omdat de schapen wat vervet zijn.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.