Rundveehouderij

Achtergrond

Zeer rustige handel bij weinig aanbod

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden erg rustig verlopen. Dit terwijl het aanbod met 230 runderen zeer klein was, zelfs de laagste aanvoer van dit jaar.

Het overgrote deel van deze runderen is binnen Nederland verkocht.

De handel in slachtkoeien verloopt nog steeds erg moeizaam door de aanhoudend tegenvallende vleesverkoop. Vooral het goedkopere voorvlees en het vlees van de magere koeien wordt moeilijk verkocht tegen lagere prijzen. Door de afgenomen vraag naar dit vlees is er al het nodige vlees ingevroren. Het luxe vlees wordt nog prima gevraagd maar ook hier staat de prijs wel onder druk.

Het landelijke aanbod van de koeien is nog steeds niet al te groot. Dit zorgt ervoor dat de prijs zich nog redelijk kan handhaven, groeit het aanbod dan zal de prijs zeker nog verder dalen. Slachterijen zullen in de tussentijd de prijzen blijven drukken.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.