Rundveehouderij

Achtergrond 701 x bekeken

Vooral tarwegistconcentraat goedkoper

Na een rustige week met wel erg wisselvallig weer is er iets beweging in de voerprijzen.

Verschillende bijproducten zijn goedkoper geworden, ongetwijfeld onder stimulans van de gedaalde prijzen op de graan- en niet te vergeten sojamarkten. Goedkopere soja drukt de prijs van eiwitrijke componenten, goedkoper graan heeft invloed op energie.

De tarwegistconcentraten zakken met 10 tot 20 cent per procent droge stof. Ook bierbostel is in prijs verlaagd, maar veel minder, want dat is vanwege het teruggelopen aanbod een tendens tegen de keer in. De diverse fouragehandelaren werken voor bierbostel met verschillende tarieven en kortingen, zodat shoppen zich loont. In doorsnee is er deze week  5 cent per procent droge stof van de bierbostelprijs gegaan.

In het ruwvoer zijn de prijswijzigingen subtieler. Weliswaar zien we hier lichte prijsverlaging af land, voor onder meer tarwestro, maar in Nederland moet het aanbod van tarwestro nog op gang komen. Gerststro is er al wel, dat is echter maar iets (10 euro per ton) goedkoper dan vorig seizoen. In graszaadhooi is te merken dat het aanbod niet overhoudt. Roodzwenk is ca. 25 euro per ton duurder dan Engels raai. Het aanbod gekuilde snijmais neemt wat toe, de vraag is matig. Bij het huidige prijspeil koopt men alleen voor overbrugging van tekort op de korte termijn.

Prognose: lichte prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.