Rundveehouderij

Achtergrond 703 x bekeken 1 reactie

Slachtkoeien nog steeds moeizaam verkocht

De handel in slachtkoeien verloopt niet gemakkelijk. Handelaren houden zich rustig op de veemarkten en doen niet veel moeite om extra koeien te kopen als de prijs niet passend is.

Slachterijen houden op hun beurt ook de hand op de knip. De vleesverkoop verloopt moeizaam door een tegenvallende vraag naar voornamelijk het goedkopere vlees. Het duurdere vlees wordt nog wel prima afgezet maar ook hier staan de prijzen, al vroeg in de zomer, onder druk.

Vorige week daalde de notering van Vee&Logistiek Nederland als gevolg van lagere uitbetaalprijzen bij de slachterijen. De prijs daalde over de gehele linie met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt tussen €2,40 en €2,90 per kilo geslacht gewicht op. Een worstkoe van eerste kwaliteit kost tussen €1,65 tot €1,95 per kilo geslacht gewicht.

Handelaren verwachten dat de prijs van de slachtkoeien in de komende weken nog wat verder zal dalen. Het aanbod van slachtkoeien ligt op een normaal  niveau voor de tijd van het jaar. Traditioneel gezien is de zomer niet de beste periode voor de verkoop van rundvlees, daar zal deze zomer geen uitzondering op zijn.

Prognose: stabiel tot dalend.

Eén reactie

  • koestal

    De kersen rood,de handel dood

Of registreer je om te kunnen reageren.