Rundveehouderij

Achtergrond

Minder koeien en matige handel

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik erg rustig verlopen. Het aanbod was met 56 runderen, waarvan 2 stieren, erg klein. De prijs waarvoor de koeien werden verkocht was ongeveer gelijk aan die van vorige week.

De notering laat wel een daling zien, maar dit betreft een correctie. Vorige week was er geen notering van de veemarkt Bunnik, de prijs was toen echter wat gedaald en dit is verwerkt in de notering van deze week.

Handelaren gaven aan dat de prijs bij een groter aanbod verder gedaald zou zijn. Vooral de magere koeien zijn moeilijk af te zetten, het animo voor deze dieren is klein door de gedaalde vraag naar goedkoper rundvlees.

Verwacht wordt dat het aanbod van slachtkoeien in de komende twee weken niet al te groot zal zijn, doordat veel handelaren met vakantie zijn. Dit komt goed uit, aangezien ook een aantal slachterijen en vleesverwerkende bedrijven dicht zijn.

Zolang het aanbod van slachtkoeien landelijk ook wat daalt, zal de prijs zich kunnen handhaven. Daalt het aanbod onvoldoende, dan zal de prijs verder omlaag gaan. Slachterijen vriezen nu al het nodige vlees in en zullen druk op de prijs blijven uitvoeren.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.