Rundveehouderij

Achtergrond

Handel slachtkoeien blijft rustig

De handel in slachtkoeien blijft onverminderd rustig en lauw. Ook in Leeuwarden werd er donderdagochtend minder voor de koeien betaald.

Er ging over de gehele linie, met uitzondering van de worstkoeien, 5 cent van de prijs af.

Hoewel de notering in Leeuwarden daalt, is het prijsverschil met de notering van Vee&Logistiek Nederland nog steeds groot. De noteringen schelen bij sommige kwaliteiten wel 35 cent per kilo in het voordeel van Leeuwarden. Het prijsverschil ontstaat door de manier van berekenen van de prijs. De notering van Vee&Logistiek Nederland is gebaseerd op de uitbetaalprijs (gebaseerd op kwaliteit en per kilo) van verschillende slachterijen. In Leeuwarden wordt het gewicht van de koe geschat en een prijs per koe uitbetaald. Aan de hand daarvan wordt de notering per kilo berekend.

Het ziet ernaar uit dat de handel voorlopig niet verbetert en de prijs onder druk blijft staan.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.