Rundveehouderij

Achtergrond 561 x bekeken

Wolvee vlot en duur verkocht

De handel in wolvee is dinsdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen tegen stabiele prijzen. De aanvoer lag met ruim 1.300 dieren, 400 hoger dan een week geleden. Handelaren zijn dan ook zeer tevreden dat de prijs, die op een prima niveau staat, zich kan handhaven met de flink gestegen aanvoer.

Het aanbod zuiglammeren was behoorlijk groot en de vleeskwaliteit van de lammeren is opvallend goed door het mooie groeizame weer. Een zuiglam van eerste kwaliteit brengt maximaal €112,50 op, dit is gelijk aan de prijs van vorig jaar. Vorig jaar steeg de prijs van de lammeren vlot door naar maximaal €122,50 per stuk. De markt ziet er nu ook goed uit en de lammeren groeien vlot waardoor er dit jaar ook wel ruimte lijkt te zijn voor een prijsstijging. Enige bedreiging voor de markt is het aanbod Engelse lammeren. Zodra het aanbod van de veelal goedkopere Engelse lammeren goed op gang komt kan dit gevolgen hebben voor de prijs van de Nederlandse lammeren.

Het aanbod van overblijvers lijkt nu voorbij te zijn. De laatste ramlammeren werden dinsdagochtend verkocht voor maximaal €165 per stuk.

Het ziet er naar uit dat het een prima jaar gaat worden voor de schapenhouders, wat ook wel welkom is na een jaar met lagere prijzen en hogere kosten.

Prognose: stabiel tot iets hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.