Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stemming slachtveemarkt verflauwt

De prijs van de slachtkoeien tendeert deze dagen afhankelijk van kwaliteit tot 50 cent per kilo lager dan vorig jaar.

Destijds is weliswaar na juli, onder invloed van flinke uitstoot van dieren uit de melkveehouderij, een sterke terugval van het prijsniveau gevolgd, die pas eind december stopte. De slachtaantallen liepen vervolgens terug, maar stonden toch nog op flink peil. De slachtkoe werd wel gestaag iets duurder, maar de prijs bleef structureel achter bij die van het extreme peil van 2013. De Nederlandse noteringen stabiliseren nu. De rundvleesprijzen komen wat onder druk te staan, nu de vakantieperiode aanbreekt met als gevolg daarvan minder vraag. Matig aanbod van slachtkoeien compenseert dat enigszins. In Leeuwarden bleven op donderdag 12 juni alle prijzen ongewijzigd, bij een vrij kleine aanvoer van 290 stuks. Voor het echt luxe rundvlees is de gebruikelijke periodieke opleving in de vraag (toeristen) pas over enkele weken aan de orde, het is nu nog erg moeilijk te slijten.

Prognose: prijzen gelijk.

Eén reactie

  • B den Besten

    We aan hebben meer aan een marktanalyse voor de toekomst, dan een marktanalyse uit het verleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.