Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stabiele prijs wolvee bij groot aanbod

De prijs van wolvee is dinsdagochtend op de veemarkt Leeuwarden stabiel gebleven. Het aanbod van de schapen en lammeren lag met 1.481 wel veel hoger dan een week geleden.

Toen werden er 812 schapen en lammeren aangeboden.

De stijging van het aanbod werd voornamelijk veroorzaakt door een groter aanbod van zuiglammeren. Bijna de helft van het aanbod bestond uit zuiglammeren. De lammeren van eerste kwaliteit brengen maximaal €107,50 per stuk op, dit is gelijk aan de prijs van vorig jaar. Vorig jaar steeg de prijs na deze week tot aan begin juli tot maximaal €122,50 per lam.

Een slachtschaap eerste kwaliteit brengt maximaal €123 euro per stuk op. Vorig jaar bracht deze categorie nog €115,50 op per stuk. De van vorig jaar overgebleven ramlammeren die zwaarder wegen dan 25 kilo brengen maximaal €155 op. Dit is 34 euro meer dan vorig jaar. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo brengen met maximaal €125 per stuk €13 meer op dan vorig jaar.

Handelaren verwachten dat de prijs van wolvee de komende weken nog op dit hoge niveau kan blijven. Als er structureel meer zuiglammeren beschikbaar zijn, zal de prijs zich naar verwachting wat bijstellen.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

 • B den Besten

  Boerderij

  Geloof je het zelf; ooilammeren van 150 euro?
  Heb ze vanmorgen toch echt niet voor deze prijzen verkocht zien worden

 • marjanschaftenaar

  Beste den Besten,
  Excuses, ik heb een fout gemaakt. Het is ondertussen hersteld.

 • B den Besten

  Controleer eens je eigen werk, moest ik vroeger op school ook

Of registreer je om te kunnen reageren.