Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijs slachtkoeien onder druk

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden rustig verlopen. De prijs bleef volgens handelaren nog net op niveau door het aanhoudende krappe aanbod. Het aanbod in Leeuwarden lag met 322 runderen 32 lager dan een week geleden.

De druk vanuit slachterijen om de prijs te verlagen, loopt echter steeds verder op nu de zomer voor de deur staat. Traditioneel neemt de vraag naar rundvlees in de zomer af en daalt de prijs van de slachtkoeien. Dit lijkt dit jaar, ondanks de al fors gedaalde prijs, niet veel anders te zijn. De uitbetaalprijs bij de slachterijen staat nu al onder druk en verwacht wordt dat de prijs van de NBHV morgen ook zal dalen.

Gezien de prijsdruk vanuit de slachterijen zal volgende week ook de prijs van slachtkoeien op de veemarkten dalen.

Een O-kwaliteit brengt maximaal €3,20 per kilo geslacht gewicht op. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,35 per kilo.

Prognose: prijs daalt.

Laatste reacties

  • haam

    en zo lok je een prijsverlaging ut !!! ondanks dat er minder word aangevoerd - 10 % , wat dus eigenlijk de prijs moet doen stijgen ga je zeggen dat de prijs gaat dalen en hoop je op meer aanvoer (dat de boeren bij prijsverlaging versneld gaan afvoeren ) en kun je zeggen wegens grote aanvoer moet de prijs omlaag bedankt boerderij je laat je weer misbruiken.

  • koestal

    In Frankrijk en Engeland bepalen de supermarkten de vleesprijzen ,daar heeft een veehouder niets meer te vertellen

  • koestal

    vakantietijd is een slechte tijd voor de prijs van rundvlees

Of registreer je om te kunnen reageren.