Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtkoeien Leeuwarden min 5 cent

De prijs van de in Leeuwarden verhandelde slachtkoeien is donderdagochtend met 5 cent per kilo gedaald. Ook de prijzen voor stieren noteren 5 cent lager.

Het aanbod lag met bijna 400 dieren bijna 80 hoger dan een week geleden. In combinatie met de prijsdruk die de slachterijen al een paar weken uitvoeren, kon het niet veel anders dan dat ook in Leeuwarden de prijs naar beneden ging.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,15 per kilo geslacht gewicht op. De notering van Leeuwarden verschilt wel flink met de notering van Vee&Logistiek Nederland, daar brengt een dergelijke koe maximaal €3 op. De notering van Vee&Logistiek Nederland is gebaseerd op de uitbetaalprijs van de slachterijen, in Leeuwarden worden de koeien per stuk verkocht en wordt de prijs teruggerekend naar de geschatte aantal kilo's geslacht gewicht.

Verwacht wordt dat de prijs van de slachtkoeien nog even onder druk blijven staan, nu de zomer voor de deur staat.

Prognose: prijs daalt.

Eén reactie

  • LUCTOR

    Marjan schets met dit artikel een goed beeld zelfde soort koe brengt op de markt €45 meer op dan als hij zo met de ophaal dienst wordt mee gegeven gemiddeld bedrijf met 20 van dit soort koeien op jaar basis reken maar uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.