Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtkoeien Bunnik daalt

De prijs van slachtkoeien is dinsdagochtend in Bunnik met 5 cent gedaald.

De luxe koeien, E- tot en met R-kwaliteit, noteren stabiel. Het aanbod van de luxe koeien was minimaal waardoor de vraag prima was.

De markt in Bunnik vindt normaliter plaats op de maandagochtend maar werd verzet naar dinsdag in verband met Tweede Pinksterdag. Door het verzetten van de markt was het aanbod van koeien kleiner dan gewoonlijk. In totaal werden er 65 runderen aangeboden waarvan 61 koeien. Niet alleen het aanbod was kleiner dan gewoonlijk, er waren ook minder kopers dan anders. Dit zorgde ervoor dat de handel erg rustig verliep en de koeien matig werden verkocht.

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,05 per kilo op. De prijs van een dergelijke koe ligt 50 cent per kilo lager dan vorig jaar. Een worstkoe eerste kwaliteit brengt €1,95 tot €2,25 per kilo op, dit is 60 cent per kilo minder dan vorig jaar.

Slachterijen willen ondanks het kleine aanbod van slachtkoeien duidelijk wat minder betalen. Verwacht wordt dat de prijs volgende week wel stabiel blijft, deze week zal de prijs op de andere veemarkten waarschijnlijk nog onder druk staan.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • koestal

    zomer,dan is de handel dood

Of registreer je om te kunnen reageren.