Rundveehouderij

Achtergrond

Minder vraag naar worstkoeien

De handel in worstkoeien verloopt wat moeizamer dan in de voorgaande weken. Gisterochtend werd er in Bunnik door de kleine vraag 5 cent minder voor de koeien betaald. Het aanbod worstkoeien was niet groot terwijl het totale aanbod in Bunnik wel veel hoger lag dan in de voorgaande weken. Hoewel het aanbod van de wat dikkere koeien wel groter was, verliep de handel redelijk goed en bleef de prijs van die dieren stabiel.

In totaal werden er 123 runderen aangeboden, bijna het dubbele van vorige week. De flinke aanvoer wordt voornamelijk toegeschreven aan de voorgaande weken waarin een aantal slachtdagen uitviel en marktdagen werden verplaatst.

Handelaren geven aan dat slachterijen aangeven dat zij minder willen betalen voor slachtkoeien. Het kleine aanbod Nederlandse slachtkoeien houdt de prijs echter toch redelijk stabiel. De handel verwacht wel dat het aanbod koeien in de komende weken wat zal toenemen. Dit zal wel wat druk op de prijs gaan geven.

Een worstkoe van eerste kwaliteit brengt maximaal €2,20 per kilo op. O-kwaliteit slachtkoeien brengen maximaal €3,05 per kilo in het laatje.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.