Rundveehouderij

Achtergrond

Matige handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik matig verlopen. De handel lijkt weer in de zomerstemming te zijn beland. De prijs die voor de koeien werd betaald, bleef redelijk gelijk aan die van vorige week, dus de notering is stabiel.

Vorige week verlaagden diverse slachterijen hun uitbetaalprijs voor slachtkoeien als gevolg van een iets groter aanbod. Er werden 8.931 runderen geslacht, 1.500 meer dan twee weken geleden. Het aanbod van slachtkoeien in Bunnik lag vorige week met 119 ook een stuk hoger dan deze week met 75 koeien. Dit heeft er vermoedelijk ook voor gezorgd dat de prijs op niveau kon blijven.

Een O-kwaliteit koe brengt met €3,05 per kilo geslacht gewicht 50 cent minder op dan vorig jaar. Toen was het aanbod van slachtkoeien ook niet al te groot en kon de sector profiteren van een goede vraag naar goedkoper vlees zoals gehakt. Dat is dit jaar wel anders. Consumenten hebben minder interesse in verwerkt vlees zoals gehakt door de diverse schandalen rondom paardenvlees vermengd in rundvlees.

Nu de zomervakantie voor de deur staat, zal de vraag naar rundvlees verder afnemen en de prijs komt daardoor nog wat verder onder druk te staan.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.