Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbodgroei zet druk op voerprijzen

Er is op diverse fronten beweging in het aanbod van voeders. Stro en hooi zijn rustig gevraagd, het aanbod is van de meeste soorten ruim voldoende.

Erwtenvezels zijn er nog tot augustus. Van het meeste ruwvoer is de prijs stabiel, maar de prijs van snijmais staat onder druk. Het aanbod groeit, nu er zo'n stevige grasproductie is. In graskuil is de handel bijna nihil.

Van meerdere bijproducten voor de melkveehouderij is de prijs deze week verlaagd, zoals bij de energiecomponenten maisglutenvoer. Corngold is 10 cent per ton per procent droge stof goedkoper geworden. Ook Proficorn zakte in prijs. Afhankelijk van de locatie van het bedrijf kost dit nu €1,95 tot €2,05 per procent droge stof.

Bij de belangrijke leveranciers van bierbostel is vanwege flink aanbod deze week de prijs licht gedaald, met gemiddeld 5 cent per procent droge stof. Men schrijft de nu nog grote aanvoer van bostel toe aan de gebruikelijke seizoensmatige productietoename bij brouwers, die vanwege het wereldkampioenschap voetbal extra is opgevoerd. Aardappelbijproducten zijn goed leverbaar. Melkveehouders nemen snippers in voorraad omdat de aardappelen verwerkende industrie binnenkort overgaat op nieuwe oogst, waarna die reststroom bijna opdroogt. Voeraardappelen zijn minder gewild, met het oog op de houdbaarheid.

Prognose: snijmais goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.