Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel slachtkoeien met stabiele prijzen

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden stabiel gebleven. De handel verliep vlot, maar kopers zijn niet bereid om meer voor de koeien te betalen. Het aanbod lag met 310 dieren wat lager dan vorige week.

Normaal gesproken gaan er vanuit Leeuwarden een aantal vrachtwagens met slachtkoeien naar slachterijen in Duitsland. De prijs van de Nederlandse slachtkoeien ligt echter op een te hoog niveau ten opzichte van de Duitse koeien. Hierdoor zijn er donderdag geen koeien voor de Duitse export verkocht en zijn alle koeien op één vrachtwagen bestemd voor België verkocht aan Nederlandse slachterijen.

Hoewel het aanbod van slachtrunderen niet groot is, zal de prijs van slachtkoeien in de komende weken niet stijgen. Slachterijen zijn gewoonweg niet bereid om meer te betalen door de tegenvallende marges op de vleesverkoop. Zodra het aanbod stijgt, zal de prijs onder druk komen te staan.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.