Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Structuurproducten goed gevraagd

Door het snel gegroeide gras is de vraag naar structuurrijke voerproducten goed voor de tijd van het jaar. De vraag komt vooral van melkveehouders die hun koeien overdag buiten hebben lopen of van melkveehouders die aan de natte eerste snede van vorig jaar zijn begonnen.

Het snelle gras en de natte kuilen zorgen ervoor dat de koeien snel te dun aan de mest zijn. Hoewel de vraag wat beter is dan gewoonlijk in deze tijd van het jaar leidt het niet tot hogere prijzen voor hooi- en stroproducten. In de komende weken wordt ook geen prijswijziging verwacht, het gras groeit goed en melkveehouders die voldoende voer hebben, wachten rustig af.

Het aanbod van aardappelproducten is gestegen, niet door een groter aanbod van snippers, maar door een groter aanbod van voeraardappelen. De kwaliteit van de voeraardappelen laat her en der wel te wensen over en zijn niet altijd geschikt voor veevoer. De prijs voor voeraardappelen is erg wisselend en sterk afhankelijk van de kwaliteit. Aardappelsnippers noteren stabiel, vraag en aanbod zijn goed in evenwicht.

Het aanbod van bierbostel is ruim en de prijs lijkt wat onder druk te staan. De prijs van tarwegistconcentraat stijgt met 10 cent per procent droge stof.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • farmer135

    gras wat later maaien, dan zit er vanzelf meer structuur in, en minder spijsverteringsproblemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.