Rundveehouderij

Achtergrond

Saaie handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien verloopt erg rustig bij gelijkblijvende prijzen. Volgens handelaren is het een saaie bedoening in de markt.

Maandagochtend was het op de veemarkt in Bunnik niet veel anders: stabiele prijzen bij een erg rustige handel.

In totaal werden 81 slachtkoeien aangevoerd, 14 meer dan een week geleden. Handelaren geven aan dat het aanbod van slachtkoeien in het algemeen niet veel groter is dan in de afgelopen weken.

Het kleine aanbod houd de prijs op niveau. Zodra het aanbod stijgt, zal de prijs onder druk komen te staan. Slachterijen hebben te maken met een moeizame vleesafzet en de marges op de vleesverkoop zijn negatief. Hierdoor zal de prijs zodra er meer vee komt dalen.

Een slachtkoe O-kwaliteit kost maximaal €3,05 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar werd maximaal €3,50 per kilo voor een dergelijke koe betaald. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen met €2,30 per kilo 50 cent per kilo meer op dan vorig jaar.

Voor de komende weken wordt nog niet direct veel meer vee verwacht en zal de prijs stabiel blijven. Daarna kan de aanvoer wat stijgen en de prijs onder druk komen te staan.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.