Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige markt voor veevoeders

De afzet van bierbostel is na de recente prijsverlaging aangetrokken. Het aanbod is ruim, de aanvoer van bostel is vergroot door de grotere productie van bier voor het zomerseizoen.

Dat gaat binnenkort weer verminderen. Prijswijzigingen die er zijn betreffen na-ijlende bijstelling naar beneden van fouragehandelaren. Voorlopig is de prijs vast.

In de aardappelverwerkende industrie gaat men naar verwachting eerder dan in voorgaande seizoenen over op nieuwe oogst aardappelen. De nieuwe oogst levert zoals bekend minder reststroom op. De prijzen zijn momenteel stabiel.

Stro is rustig gevraagd evenals hooi. Het aanbod van weidehooi is ruim, doordat leveranciers oude voorraad opmaken. Van het graszaadhooi is roodzwenk bijna niet meer te krijgen en daardoor duurder geworden. Gekuilde snijmais wordt meer aangeboden, de vraag is kalm. Graskuil is moeilijk te slijten door gebrek aan belangstelling.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.