Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend net als in voorgaande weken rustig verlopen. Door het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland en België zijn er wederom maar een paar dieren naar het buitenland verkocht.

Over de notering is wat verwarring, handelaren die aanwezig waren op de markt spreken van een stabiele prijs. De notering van Leeuwarden laat echter her en der een prijswijziging zien. O-kwaliteit koeien stijgen in de notering met 10 cent per kilo geslacht gewicht naar maximaal €3,25 per kilo. P-kwaliteit koeien en worstkoeien krijgen er 5 cent op de prijs bij en worstkoeien tweede kwaliteit dalen 5 cent in prijs.

De handel in slachtkoeien verloopt over het algemeen nog steeds erg rustig ondanks het kleine aanbod. Dit wordt veroorzaakt door een tegenvallende verkoop van het goedkopere voorvlees. De prijs zal in de komende weken niet veel wijzigen door het kleine aanbod. Daarna kan het aanbod wat stijgen en de prijs onder druk komen.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.