Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rustige handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen. De koeien werden voor stabiele prijzen verkocht. De O-kwaliteit slachtkoeien noteren 5 cent hoger dan vorige week, maar dit betreft een administratieve correctie van de notering.

Het aanbod van slachtkoeien is nog steeds niet al te groot. Tot en met week 17 zijn in totaal 169.600 runderen geslacht. Dit zijn er weliswaar zo'n 16.500 meer dan vorig jaar in dezelfde periode, de grote uitstoot lag echter voornamelijk in de eerste zes weken van het jaar.

Vorig jaar kon de prijs profiteren van het krappe aanbod, dit jaar is dat wel anders. Slachterijen hebben, hoewel het aanbod niet groot is, moeite om het vlees af te zetten. De marges op het vlees zijn daardoor niet al te groot en zit een prijsstijging voor de slachtkoeien er gewoonweg niet in.

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,05 per kilo geslacht gewicht op. Vorig jaar werd in dezelfde periode maar liefst €3,50 voor een dergelijke koe betaald. Een worstkoe eerste kwaliteit brengt maximaal €2,30 per kilo op, vorig jaar was dat nog 50 cent meer.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • B den Besten

    Wat maakt het toch uit wat de koeien vorig jaar rond deze tijd opbrachten?
    Wat (ver)kopen wij daar nou voor?

Of registreer je om te kunnen reageren.