Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren opnieuw duurder verkocht

De notering van ramlammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden opnieuw verhoogd. Ramlammeren die tussen 22 en 25 kilo wegen stegen maar liefst 10 euro in prijs en brengen tussen 140 en 160 euro op.

De lichte en zware ramlammeren brengen 5 euro meer op. De ramlammeren die nu nog beschikbaar zijn, wegen over het algemeen meer dan 25 kilo door het groeizame weer. Zij brengen tussen 126 en 150 euro per stuk op. Landen zoals Frankrijk en België kopen het liefst rammen lichter dan 25 kilo. Nu het aanbod van deze ramlammeren klein is, accepteren de kopers nu ook de zware ramlammeren. De handel in de overgebleven ramlammeren is zelfs zo goed dat de markt de prijsstijgingen amper kan bijhouden met de notering.

De prijs van ooilammeren, zuiglammeren en slachtschapen bleef gelijk. Deze dieren werden wel allemaal goed en makkelijk verkocht.

Het aanbod van overblijvers krimpt dit jaar sneller dan in voorgaande jaren en verwacht wordt dat het aanbod in juni wel voorbij is. Het aanbod zuiglammeren zal dan nog niet groot genoeg zijn om de afname van het aanbod overblijvers over te nemen. Er wordt dan ook verwacht dat de prijzen nog wel eens verder door zullen stijgen en het nieuwe seizoen goed kan beginnen.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.