Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsstijging wolvee nog niet voorbij

De stemming in de wolveehandel is goed, de prijzen zijn in de afgelopen weken flink gestegen en deze week is dat niet anders.

In Leeuwarden steeg dinsdagochtend de prijs van ramlammeren (overblijvers) en eerste kwaliteit slachtschapen met 5 tot 10 euro per stuk. De overgebleven ooilammeren noteren stabiel met maximaal 120 euro per stuk.

De grootste prijsstijging komt voor rekening van de zware ramlammeren (boven 25 kilo) zij stijgen 10 euro in prijs en brengen daarmee maximaal 145 euro op. Ramlammeren tussen de 22 en 25 kilo brengen met 150 euro per stuk nog steeds het meeste op. Omdat de overblijvers nu goed groeien door het goede weer in combinatie met het vele gras is het aanbod van wat lichtere rammen niet al te groot meer en richt de handel zich weer op de zwaardere dieren.

Ook is er deze week weer een zuiglammernotering. De zuigers brengen afhankelijk van de kwaliteit tussen de 85 en 105 euro per stuk op. Vorig jaar startte de hoogste prijs van de zuiglammeren op 110 euro per stuk. Het aanbod van zuiglammeren is niet groot. Voor kopers zijn de zuiglammeren door het kleine aanbod niet altijd interessant. Om volledig over te schakelen naar zuiglammeren zijn er meer dieren nodig. Hierdoor blijft de vraag naar overblijvers voorlopig goed en kan de prijs van overblijvers wel eens wat doorstijgen.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.