Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchtere kalveren 5 euro duurder

De prijs van nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend over de gehele linie met 5 euro gestegen. Een stierkalf zwartbont extra kwaliteit brengt maximaal 110 euro per stuk op.

Een stierkalf extra kwaliteit met 50 procent Belgisch Blauw brengt maximaal 350 euro in het laatje.

Oorzaak van de prijsstijging is een iets grotere vraag naar kalveren. De kalveren die nu opgezet worden zijn zo rond november slachtrijp. In de periode voor kerst is de vraag naar kalfsvlees traditioneel goed en liggen de prijzen vaak wat hoger. Kalverhouders die nu hun stal vrij hebben, willen dan ook graag weer vol zetten.

Verwacht wordt dat de prijs niet heel veel door zal stijgen. De afzet van slachtrijpe kalveren verloopt momenteel moeizaam waardoor het slachten zo nu en dan wordt uitgesteld. Hierdoor komen er ook minder snel stallen vrij die opnieuw met nuchtere kalveren bevolkt kunnen worden.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.