Rundveehouderij

Achtergrond 2 reactieslaatste update:9 mei 2014

Koeien te duur voor buitenlandse kopers

De in Leeuwarden verkochte slachtkoeien zijn momenteel te duur voor kopers uit Duitsland en België. Normaal gesproken worden er zo'n honderd van de aangeboden koeien vanuit Leeuwarden naar slachterijen in het buitenland verkocht.

Omdat de prijs van de slachtkoeien in Nederland in de afgelopen weken iets gestegen is, kan exporteren niet meer uit.

Donderdagochtend bleef de prijs van de slachtkoeien gelijk. De handel verliep wel weer wat rustiger dan vorige week. Het aanbod was met 347 dieren niet  veel groter dan vorige week, toen werden er 338 koeien aangeboden.

De verkoop van rundvlees verloopt nog steeds niet gemakkelijk. Slachterijen zijn daardoor nog steeds niet bereid om meer te betalen voor de slachtkoeien, dit ondanks het kleine aanbod. Verwacht wordt dat de prijs in de komende maanden niet veel zal wijzigen. De handel in de zomerperiode is normaliter geen wilde bedoening en ook dit jaar zal dit niet veel anders zijn.

Prognose: stabiele prijs

Laatste reacties

  • timo

    Leuke foto weer Marjan, waarom niet een foto van een schone koe i.p.v een smerig mager pinkje?? Het is zo makkelijk en werkt beter voor ons imago....

  • marjanschaftenaar

    Timo zal er even achteraan gaan bij onze eindredactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.