Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in wolvee verloopt goed

De handel in schapen, overblijvers en zuiglammeren verloopt goed. Het aanbod is niet al te groot waardoor de prijzen van de zuiglammeren en overblijvers prima standhouden. De prijs van slachtschapen steeg door een krap aanbod op dinsdagochtend in Leeuwarden met €5 per stuk naar maximaal €118 voor een eerste kwaliteit slachtschaap.

Vorige week werd verwacht dat de prijs van de overblijvers misschien nog wat zou kunnen stijgen. Het hoge gewicht van de overblijvers gooit echter roet in het eten. De overblijvers worden voornamelijk naar het buitenland verkocht en de kopers daar hebben wat moeite met de zware dieren. De kopers hebben echter nog niet veel te kiezen omdat het aanbod zuiglammeren nog te krap is. Hierdoor is de afzet nog voldoende en blijft de prijs op het hoge niveau. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €150 per stuk op. Een ooilam die meer weegt dan 22 kilo brengt maximaal €120 per stuk op.

De prijs van zuiglammeren ligt met maximaal €105, ondanks een goede vraag €5 lager dan de prijs van vorig jaar. Vorig jaar was de kwaliteit van de overhouders minder goed dan dit jaar waardoor de vraag naar zuiglammeren groter was dan nu.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.