Rundveehouderij

Achtergrond

Bief Select gaat Plus-supermarkten beleveren

Berkel-Enschot – Rundvleesketen Bief Select van Henk Broeders belevert vanaf 1 juni de supermarkten van Plus.

Voor Broeders betekent dit een verdubbeling van het aantal te mesten stieren. Nu zet Bief Select nog 5.000 stieren af, dat worden er 10.000. Voor die opschaling zoekt Broeders vleesveehouders die kunnen en willen voldoen aan de twee sterren van het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. Hij zoekt daarbij stieren van de rassen Blonde d'Aquitaine en Limousin. Broeders ervaart dat het lastig is om veehouders te vinden. De laatste vijf tot tien jaar is er nauwelijks iets met roodvlees verdiend waardoor ook eventuele opvolgers overtuigd moeten worden om het bedrijf aan de eisen aan te passen. Daarnaast is een financiering bij banken ook lastiger. Door de groeiende afzet kan Broeders de veehouders wel een betere prijs bieden dan er nu in de markt voor rundvlees geldt. Supermarkten zijn op zoek naar een stuk onderscheiding en een duidelijk verhaal over de herkomst van het vlees na alle vleesschandalen. Naast de Plus-supermarkten belevert Broeders Blonde d'Aquitaine-vlees aan de MCD-supermarktketen en Boon's markt, Limousin-vlees aan meerdere slagersketens. Opvallend is dat er meerdere marktpartijen vleesveehouders zoeken. Slachterij Dokkum zoekt bedrijven voor hun Waddengoud-keurmerk en ook Vleesvee Integratie Twente heeft te maken met groeiende afzet waar extra stierenmesters nodig voor zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.