Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod op markt veevoer groeit

Aanbod van bijproducten uit de aardappelverwerkende industrie neemt toe.

Door de lichte prijsverlaging van vorige week van de aardappelsnippers is het voor melkveehouders iets makkelijker geworden te kiezen voor de betere kwaliteit. Voor het overige houden de leveranciers de prijsontwikkeling van energierijke grondstoffen en krachtvoer in het oog. Duynie verhoogde het tarief voor steek-vaste aardappelstoomschillen met 10 cent per ton per procent droge stof. Dat was ook de prijswijziging voor V-pro, een mengproduct van pulpbrok met tarwegistconcentraat. TGC is de laatste weken bij diverse aanbieders wat duurder geworden. De voederwaardeprijs van TGC is momenteel €3,06 per procent droge stof, uitgaande van een VEM van 1125 en 152 DVE per kilo droge stof en 5 procent bewaarverlies.

De markt verandert de komende weken enigszins doordat enkele ruwvoertypen en voercomponenten weer beschikbaar komen dan wel in voorverkoop worden aangeboden. Vrijdag middag 9 mei wordt de prijs van bietenperspulp bekend gemaakt. In het segment ruwvoer komt de eerste luzerne binnenkort op de markt. De prijs komt uit tussen 285 en 295 euro per ton. De handel in ingekuilde snijmais blijft onveranderd moeizaam, vanwege de hoge vraagprijzen. Aanbod neemt wel toe. Voor het overige is het rustig op de voermarkt.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.