Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren stijgen nog wat in prijs

De handel in wolvee is dinsdagochtend vlot verlopen in Leeuwarden. De prijs van de ramlammeren (overblijvers) steeg met 3 euro per stuk.

De verhoging is deels een correctie van de notering die nog wat achter liep bij de overige noteringen. Ooilammeren en slachtschapen noteerden stabiel. De aanvoer lag met 1.681 dieren 580 hoger dan een week geleden.

Een ramlam tussen de 22 en 25 kilo brengt tussen de 115 en 135 euro op. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo kosten tussen 96 en 116 euro per stuk. Slachtschapen eerste kwaliteit gaan voor prijzen tussen 70 en 104 euro van de hand.

De prijs van de zuiglammeren lag tussen de 90 en 110 euro per stuk. Dit is 6 euro minder dan vorige week, toen werd er echter een klein koppeltje zuiglammeren aangeboden. Nu lag de aanvoer van de zuiglammeren op zo'n 550 stuks. De zuiglammeren waren besteld door een Belgische afnemer die ook nog zo'n 200 overhouders kocht. Het gewicht van de zuiglammeren varieert tussen de 14 en 20 kilo.

Volgende week wordt er minder aanvoer verwacht van zowel zuiglammeren als overblijvers. Het aanbod van overblijvers is krap en zuiglammeren zijn in veel gevallen nog niet rijp voor de slacht. Hierdoor kan de prijs de komende weken goed op niveau blijven.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.