Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs wolvee in de lift door krapte

De prijs van wolvee zit in de lift door een krap aanbod en een aanhoudende vraag naar slachtschapen en lammeren.

Met de paasdagen voor de deur is er extra vraag vanuit Duitsland, België en Nederland ontstaan. Hierdoor konden de prijzen in Leeuwarden dinsdag dan ook flink omhoog. Naast de stijging van de prijs is de notering ook wat gecorrigeerd, de genoteerde prijzen lagen in de afgelopen weken op een iets te laag niveau.

Ramlammeren lichter dan 25 kilo stegen 9 euro in prijs, zware ramlammeren stegen minder hard in prijs met 5 euro per stuk. Ramlammeren tussen de 22 en 25 kilo brengen maximaal 132 euro op, zware ramlammeren maximaal 122 euro. Ooilammeren stegen 7 euro in prijs, de exemplaren boven de 22 kilo brengen maximaal 116 euro per stuk op. Slachtschapen eerste kwaliteit stijgen 10 euro in prijs en brengen 104 euro op.

Ook is er dinsdag al een klein koppeltje zuiglammeren in Leeuwarden verkocht. Door de prijsstijging van de overblijvers is de prijs van de zuiglammeren ook goed. De prijs lag tussen de 90 en 116 euro per lam.

Voor volgende week wordt er meer aanvoer verwacht van zowel overblijvers als zuiglammeren met het oog op de paasdagen. Door de goede vraag kan de prijs ondanks de verwachting van een groter aanbod nog wel eens wat verder stijgen.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.