Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs wolvee Leeuwarden verder omhoog

De prijs van overblijvers en eerste kwaliteit slachtschapen is dinsdagochtend in Leeuwarden gestegen.

De aanvoer lag met 1.320 dieren 612 hoger dan een week geleden. Het grote aanbod heeft als pluspunt dat er grote koppels weg kunnen voor de export vanaf de veemarkt wat positief is voor de prijsontwikkeling.

Ooilammeren stegen met 4 euro naar een maximumprijs van 120 euro voor de lammeren zwaarder dan 20 kilo. De prijs ligt hiermee 13 euro boven het niveau van vorig jaar. Ramlammeren stegen 5 euro in prijs met als hoogste prijs van 145 euro voor de beste ramlammeren met een gewicht tussen de 22 en 25 kilo. Vorig jaar brachten deze dieren nog maximaal 121 euro op. Slachtschapen eerste kwaliteit brengen maximaal 108 euro op (plus 4 euro) en zijn daarmee €2,50 goedkoper dan vorig jaar.

Ook werden er weer een paar honderd zuiglammeren aangevoerd. De prijs bleef stabiel tussen de 90 en 110 euro. Vanaf volgende week zal er weer een officiële zuiglammernotering beschikbaar zijn.

Doordat het aanbod van overblijvers klein is en de vraag blijft aanhouden, zal de prijs in de komende weken nog wel eens wat verder kunnen stijgen. Zodra het aanbod van zuiglammeren over een paar weken groot genoeg is zal de vraag naar overblijvers wel weer wat afnemen.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.