Rundveehouderij

Achtergrond 1364 x bekeken

Prijs nuchtere kalveren onder druk

De handel in nuchtere kalveren liep traag op de markt in Purmerend. De prijzen stonden onder druk, ondanks een niet al te groot aanbod in Nederland. Er komen wel veel nuchtere kalveren uit Ierland en Duitsland. Die dieren zorgen voor druk op de opbrengsten.

Normaal gesproken brengen nuchtere kalveren in deze tijd van het jaar meer op, omdat ze in een goede tijd (na de zomervakanties) op de markt komen als vleeskalf. Ierse kalverhouders mogen kalveren alleen op gesloten afmestbedrijven houden. Deze kalveren kunnen niet als starters dienen om later verplaatst te worden.

Kalfsvleesintegraties zijn niet van plan om meer te betalen. Zij ontvangen nog maar net de kostprijs voor hun kalfsvlees. Zodoende laten zij laten hun stallen liever langer leeg staan (zelfs tot 7 weken) dan dat zij een hoge prijs voor nuchtere kalveren betalen. Het wegvallen van de tweede verzamelslag leidt tot hogere kosten voor het verzamelen. Die kosten trekken handelaren van de nukaprijs af.

Prognose: prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.