Rundveehouderij

Achtergrond

Markt ruwvoer en bijproducten stabiel

De eerste snede is er bij een aantal boeren af. Het zal bij de rest ook niet al te lang meer duren. De telersprijzen van ruwvoer zijn licht verhoogd voor graszaadhooi. Engels raai is een fractie duurder. Roodzwenk is nog slecht verkrijgbaar. Ruwvoer is qua prijs stabiel.

De afzet van aardappelbijproducten in de veehouderij loopt redelijk door. Hier en daar worden maiskuilen zoals dat heet plat gezet. De resterende voorraad wordt in de silo naar voren getrokken en zo verlaagd, met direct aardappelsnippers erop voor afdekking. Omdat de koeien in de wei zijn, wordt minder mais gevoerd, op deze manier kan de voersnelheid worden vertraagd zonder verlies op te lopen. Eventuele broei wordt voorkomen. De prijzen van snippers zijn nog onveranderd, overigens met groot verschil tussen de beschikbare kwaliteiten. Voor toepassing als voer voor rosékalveren past de topkwaliteit. Er is toename van het aanbod te verwachten, doordat in de bewaring van de aardappelen kwaliteitsproblemen de kop opsteken.

De verlaging die vorige week is doorgevoerd voor bierbostel wordt nu door meerdere voerhandelaren gevolgd. Het vergrote aanbod bostel dat de brouwerijen in deze periode laten afvoeren biedt de mogelijkheid om kwantumkorting te bedingen bij inkuilwerk. In het segment bijproducten is er voor het eerst sinds tijden wat prijsverhoging voor de tarwegistconcentraat. Daar komt 10 cent per procent drogestof bij.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.