Rundveehouderij

Achtergrond

Luxe koeien beter verkocht in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen. De vraag naar U- en R-koeien was wat beter en de prijs van deze koeien steeg met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

De prijs van de overige slachtkoeien en de prijs van de stieren noteerden stabiel.

De afzet van rundvlees verloopt nog steeds moeizaam. Vooral de verkoop van het goedkopere voorvlees valt tegen en de prijs hiervan  staat onder druk. De prijs van het duurdere achtervlees is nog wel stabiel.

Door de tegenvallende verkoop van rundvlees houden slachterijen hun poot stijf wat betreft de inkoopprijs van slachtkoeien. Slachterijen willen eerst de marges op het vlees kunnen vergroten, voordat zij inkoopprijs van de slachtrunderen willen verhogen. Het ziet ernaar uit dat de marges op het vlees op korte termijn niet zullen verbeteren en de prijs dan ook niet van zijn plek zal komen. De prijs van slachtkoeien kan zelfs nog wat onder druk komen te staan als het aanbod van slachtkoeien toeneemt.

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal 3 euro per kilo op, 45 cent minder dan een jaar geleden. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen maximaal €2,30 per kilo op, 50 cent minder dan vorig jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.