Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien voor stabiele prijs verkocht

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik kalm verlopen.

De koeien werden wel redelijk goed verkocht en de notering blijft gelijk aan vorige week (O-kwaliteit koe maximaal 3 euro per kilo). In totaal werden er 118 runderen aangeboden waarvan 6 stieren.

Het aanbod van koeien bij de slachterijen is wisselend, de ene dag komen er veel koeien en andere dag is het aanbod erg klein. In totaal zijn er dit jaar wel meer koeien geslacht dan vorig jaar. Vooral in de eerste weken van januari werden er flink veel koeien aangeboden en ligt het totaal aantal slachtingen in de eerste veertien weken van dit jaar ruim 14 procent boven het niveau van vorig jaar. De flinke uitstoot is echter tot stilstand gekomen en in de afgelopen weken is het aanbod van slachtkoeien weer krap.

Hoewel het aanbod van slachtkoeien nu weer krap is, stijgt de prijs niet. Dit wordt veroorzaakt door een moeizame verkoop van rundvlees. Slachterijen houden de hand op de knip om te voorkomen dat de marges op de vleesverkoop verder afnemen.

Verwacht wordt dat het aanbod van slachtkoeien de komende tijd op dit niveau zal blijven. Ook de prijs zal in de komende weken stabiel noteren.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.