Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in nuka’s iets vriendelijker

De handel in nuchtere kalveren (nuka's) is dinsdagochtend in Purmerend iets vriendelijker verlopen. Het kleine aanbod en de iets grotere vraag zorgde voor een prijsstijging van de zwarte- en roodbonte kalveren.

De extra kwaliteit rode- en zwartbonte stierkalveren steeg met 10 euro in prijs. De wat minder luxe rood- en zwartbonte stier- en vaarskalveren stegen 5 euro in prijs. Kalveren met 50 procent Belgisch Blauw noteren stabiel.

Handelaren geven aan dat de vraag naar nuka's op het moment wat groeit en de handel ook buiten de markt om wat vriendelijker verloopt. Met het oog op de kerstdagen kan de prijs over een paar weken nog wel wat verder stijgen. Een prijsniveau zoals in 2012 (maximaal 180 euro voor een zwartbont stierkalf) wordt echter niet verwacht.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit brengt maximaal 105 euro op. Dit is evenveel als vorig jaar maar nog zo'n 70 euro onder het niveau van 2012.

Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.