Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:25 apr 2014

Gunstige prijsverlaging bierbostel

De vraag naar hooi en stro is rustig, bij stabiele prijzen. Snijmais kost 70 tot 75 euro, afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid. De vraag is vanwege deze hoge prijs nog beperkt.

Veehouders wachten tot het laatst met aankopen. Erwtenvezels kosten bij 21 procent drogestof €54,50 per ton. De vraag is groter dan het aanbod.

In de markt voor aardappelbijproducten is weinig verandering ten opzichte van vorige week. Aardappelsnippers van goede kwaliteit zijn duur, het aanbod is structureel te klein voor de vraag. Voeraardappelen zijn wel voldoende leverbaar, de groothandelsprijs daarvan is deze week iets gedaald. Voor aardappelverwerkers is er beduidend meer aanbod dan in het vorige seizoen, de vlokkenindustrie kan daardoor gemakkelijk aan voldoende grondstof komen, de selectie is iets minder zuinig.

Bierbostel is nog iets goedkoper geworden. Het komt grotendeels door het flinke brouwvolume in de aanloop naar de zomer, daarnaast speelt het prachtige groeizame weer een rol. De verlaging varieert van 5 tot 10 cent per procent drogestof per ton. Nu kuilen aanleggen is daardoor interessant. Als de brouwerijen na hun zomerproductie minder bierbostel hebben om te laten afvoeren valt het kuilvoordeel weg.

Corngold is 10 cent per procent drogestof per ton goedkoper geworden, naar €2,30. Daarmee is dit product weer op het tarief van eind maart.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.