Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Goede prijzen en vlotte handel wolvee

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend vlot verlopen. Het aanbod was zoals verwacht een stuk kleiner dan vorige week voor Pasen. Het aantal overblijvers is krap en het aanbod zuiglammeren is nog niet groot genoeg om dit op te vangen. In totaal werden er 708 dieren aangevoerd, 973 minder dan vorige week.

Als gevolg van de goede vraag kon de prijs van ramlammeren (overblijvers) met 5 euro omhoog. De hoogste prijs is voor de ramlammeren tussen de 22 en 25 kilo. Zij brengen maximaal 140 euro per stuk op, dit is 19 euro meer dan vorig jaar en gelijk aan de prijs van 2012. De prijs van ooilammeren en slachtschapen bleef stabiel. De zuiglammeren brachten net als vorige week tussen de 90 en 110 euro per stuk op.

Handelaren verwachten dat de prijs van de overblijvers in de komende weken nog wat door kunnen stijgen. Het aanbod is te krap om aan alle vraag te kunnen voldoen en een groot aanbod zuiglammeren laat nog even op zich wachten. Dit is positief voor de sector die in het afgelopen jaar te maken had met lage opbrengstprijzen.

Prognose: Prijs stijgt

Eén reactie

  • Schaapje

    Eerst zien en ontvangen, bloemen bij de eindstreep. Niets zo veranderlijk als de handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.