Rundveehouderij

Achtergrond 627 x bekeken

Eentonige handel nuchtere kalveren

De handel in nuchtere kalveren begint zo langzaamaan erg eentonig te worden. De handel verloopt al weken erg rustig en de prijzen blijven redelijk stabiel.

Ook in Purmerend verliep de handel dinsdag erg rustig tegen stabiele prijzen. Het aanbod was iets groter dan een week geleden. In totaal werden er 553 kalveren aangevoerd, 33 meer dan een week eerder. Landelijk gezien is het aanbod redelijk stabiel, wel groeit de import van Ierse en Duitse kalveren wat.

Een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit brengt maximaal 95 euro op. Vorig jaar lag de prijs van een dergelijk kalf nog op maximaal 118 euro en in 2012 werd er maximaal 155 euro voor eenzelfde kalf betaald.

Verwacht wordt dat de handel in nuchtere kalveren voorlopig niet veel zal veranderen. Kalverhouders en mesters willen door de hoge kostprijs nog steeds niet meer voor de kalveren betalen wat een prijsstijging tegenhoud.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.