Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

A-brok wordt iets duurder

De grondstoffen voor de A-brok zijn sinds januari duidelijk duurder geworden. De LEI-notering hield geen gelijke tred, dus is een verdere voerprijsverhoging mogelijk.

De grondstoffenmarkt heeft in het algemeen een vaste ondertoon en wezenlijke prijsdaling zit er voorlopig niet in, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen. De graanmarkt is in een kritiek stadium. Er is dringend behoefte aan regen. De ontwikkeling van de gewassen is een paar weken vóór op normaal. Droog weer in april en mei zal funest zijn voor de opbrengst. Een koele en natte meimaand is nodig om tegenvallende graanoogsten te voorkomen.

De prijs van eiwitrijke grondstoffen staat onder invloed van de krappe en vaste Amerikaanse sojabonenmarkt. Ook hier is prijsverlaging voorlopig niet te voorzien.

Van de traditionele grondstoffen voor rundveevoeders blijven bietenpulp en citruspulp uitgesproken krap. Het aanbod palmpitschilfers, raapschroot en maisglutenvoermeel is beperkt. Sojahullen zijn er voldoende.

Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

  • ...............

    Heb van de week ook al gelezen dat de brok gaan zakken. Maar het is wel bekend dat Boerderij schrijft voor de speculanten, en niet voor de abonnee's.

  • peter1939

    kbestel wel b brok...

  • pietjeeigenwijs

    Wat altijd opvalt is dat wanneer de varkens goedkoop zijn het voer goedkoop is en als de melk duur is de brokken ook duur zijn! nog niet lang geleden was de melkprijs iets meer als 20cent toen waren de brokken de helft goedkoper als nu?! worden we voor de gek gehouden of hoe zit dat?

Of registreer je om te kunnen reageren.