Rundveehouderij

Achtergrond 464 x bekeken

Rustige handel en stabiele prijs

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen. Vorige week verliep de handel in slachtkoeien nog zeer vlot en betaalden de slachterijen zo'n 5 cent per kilo meer.

Maandagochtend bleef de prijs in Bunnik over de gehele linie stabiel. Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,90 per kilo op en ligt hiermee gelijk aan de notering van Vee&Logistiek Nederland (voorheen NBHV). De notering van de veemarkt Leeuwarden ligt met maximaal €3,05 per kilo 15 cent hoger dan de notering van Bunnik.

De aanvoer van koeien in Bunnik ligt dit jaar wat hoger dan vorig jaar. In totaal zijn er in de eerste elf weken van dit jaar 1.010 koeien aangeboden. Vorig jaar waren dat er 971 in dezelfde periode. Wat opvalt is dat de aanvoer van slachtkoeien minder hard stijgt dan het aantal slachtingen. In de eerste negen weken van dit jaar zijn er 99.125 runderen geslacht. Dit is een stijging van 24,6 procent ten opzichte van de eerste negen weken van 2013. In Bunnik steeg het aanbod met nog geen 4 procent. Veehouders leveren hun dieren dus liever rechtstreeks aan de slachterij dan aan de veemarkt.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.