Rundveehouderij

Achtergrond

Markt voor luxer vlees zoekt naar richting

De noteringen voor slachtvee op de veemarkt in Bunnik zijn maandag grotendeels stabiel gebleven. De vraag was kalm, de aanvoer weer iets groter dan vorige week.

Bij het luxere vlees is de markt iets aftastender, maar het leidde in Bunnik niet tot lagere noteringen. Integendeel. Voor de O-kwaliteit stierenvlees is zelfs een iets hogere prijs neergezet. Dit moet vooral een richtlijn geven voor de dieren die niet op de markt komen, want de aanvoer van stieren op de markt is en blijft klein.

De problemen bij slachterij Van Hattem lijken de veehandel tot nog toe niet te raken, of in ieder geval niet de noteringen. Het aangeboden vee gaat nu meer naar kleinere slachterijen.

Het aanbod van gewone slachtkoeien lijkt nog altijd goed te worden geaccepteerd door de markt, al was de stemming in Bunnik maandag ietwat rustig. Dit heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat met name beneden de grote rivieren carnaval wordt gevierd. Daardoor zijn enkele slachthuizen gesloten en draait ook de handel niet op volle toeren. Vergeleken met vorig jaar bewegen de rundvleesprijzen zich op een aanzienlijk lager niveau. Dit zal naar het zich laat aanzien in de komende maanden niet snel gaan veranderen.

Prognose: stabiele rundvleesprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.