Rundveehouderij

Achtergrond 981 x bekeken 1 reactie

Kopers nuka’s haken af op veemarkt

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend erg rustig verlopen. Oorzaak van de rustige handel is het wegvallen van de tweede verzamelslag. Hierdoor haken kopers op de veemarkt af. Zij kunnen gewoonweg niet uit de voeten met een koppel van 70 dieren die alleen nog maar naar een veehouder mag. Bij de tweede verzamelslag konden de handelaren nog verder selecteren en ook meer dieren verzamelen om zo een volle vracht bij elkaar te krijgen.

De kalveren konden ondanks de erg rustige handel prijshoudend verkocht worden. Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit brengt tussen de 65 en 85 euro op. Vorig jaar lag de maximale prijs van een dergelijk kalf op €107,50. Een stierkalf met 50 procent Belgisch Blauw van extra kwaliteit brengt tussen de 300 en 340 euro op. Dit is 15 euro meer dan vorig jaar, toen werd er maximaal 325 euro betaald voor eenzelfde kalf.

In Duitsland is de prijs van nuchtere kalveren in de afgelopen week wat toegenomen. Daar loopt de vraag wat op en neemt het aanbod wat af. Nederlandse veehouders moeten nog even wachten totdat ze wat meer kunnen beuren voor hun nuchtere kalveren. De grote stroom van Ierse nuka's houdt hier druk op de prijs. De import van Ierse nuka's loopt nog tot mei waardoor de handel hier in de komende maanden niet veel zal veranderen.

Prognose: stabiel

Eén reactie

  • landboer

    Wat een waardeloze kop boven dit artikel!

Of registreer je om te kunnen reageren.