Rundveehouderij

Achtergrond

Flinke aanvoer slachtkoeien in Bunnik

De aanvoer van slachtrunderen lag maandagochtend in Bunnik weer flink hoger dan in voorgaande weken. In totaal werden er 140 runderen aangevoerd waaronder 11 stieren.

Vorige week lag de aanvoer van koeien nog op 78 stuks en stieren op 4 stuks.

Wat de oorzaak van de flinke stijging van het aanbod is, is niet bekend. Vermoed wordt dat melkveehouders het meeste voorjaarswerk er weer op hebben zitten en even de tijd hebben genomen om wat koeien uit te selecteren voor de slacht.

De prijs bleef ondanks het flinke aanbod wel gelijk. De handel verliep zeer rustig maar het viel de handelaren niks tegen.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal 3 euro per kilo op. Worstkoeien eerste kwaliteit brengen maximaal €2,35 in het laatje. Als de rechtstreekse aanvoer bij slachterijen deze week ook zo sterk stijgt, zal de prijs van de slachtkoeien wel eens wat onder druk kunnen komen te staan. De vleesverkoop verloopt namelijk nog steeds niet al te makkelijk en de marges op het vlees zijn krap. Stijgt de aanvoer, dan zullen slachterijen niet meer zoveel voor de koeien willen betalen en hun eigen marge weer wat willen vergroten.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.