Rundveehouderij

Achtergrond

A-brok duurder

De vervangingswaarde van de A-brok is sinds midden januari ruim 9 procent gestegen, maar de LEI-notering is licht gedaald.

Vanwege gekrompen marge van de industrie lijkt een voerprijsverhoging onvermijdelijk, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen. Een flauwe grondstoffenmarkt is voorlopig niet in beeld. De graanprijzen zijn de afgelopen weken gestegen, vooral door de politieke situatie in Oekraïne/de Krim en door droogte in de zuidelijke Amerikaanse plains, een belangrijk productiegebied voor harde wintertarwe. De maisprijzen zijn ook behoorlijk gestegen. Mais is een belangrijk product voor de A-brok nu traditionele grondstoffen als bietenpulp en citruspulp uitgesproken krap zijn. Palmpitschilfers worden schaarser. De prijzen van raapschroot zijn hoog, vanwege krapte en de dure soja. Eiwitrijke grondstoffen worden duurder.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.