Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Wederom goede handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen. Kopers waren duidelijk enthousiaster en de prijs van de koeien steeg over de gehele linie met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

Oorzaak van de vlottere handel is de aanvoer van koeien. Slachterijen krijgen rechtstreeks minder dieren aangeboden en kunnen nog wat extra dieren gebruiken. Hier profiteren de veemarkten van.

Ook uit Duitsland is er meer vraag naar slachtkoeien. Deze vraag richt zich voornamelijk op de wat dikkere dieren, de magere koeien laten ze liever staan.

Handelaren zijn positief over de huidige ontwikkeling in de slachtkoeienmarkt en gaan ervan uit dat de bodem bereikt is en de prijs zich nu positief gaat ontwikkelen. Slachterijen zijn nog wat voorzichtig, de vleesverkoop verloopt nog niet erg goed en er is nog geen duidelijkheid rondom de paardenvleesaffaire bij Van Hattem Vlees.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,95 per kilo geslacht gewicht op.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

 • B den Besten

  Zo ziet u maar weer, de veehandel voegt waarde toe aan de Nederlandse Agrobusiness. Doordat de handelaren strijden voor de prijs en afzetkanalen zoeken voor de koeien in binnen- en buitenland lukt het hen steeds weer de koeien goed te verwaarden.
  Nu nog een Nederlandse overheid die meedenkt met deze ondernemers en met de hele Nederlandse agrarische sector en we kunnen vooruit boeren

 • famtillemans1

  helemaal mee eens

 • landboer

  Idem

Of registreer je om te kunnen reageren.