Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vochtrijk krachtvoer wordt duurder

Dankzij prijsdalingen in de afgelopen maand werd bierbostel aantrekkelijker voor melkveehouders. Door toegenomen vraag en een inmiddels wat beperkter productie zijn er nu weer prijsverhogingen, rond 10 cent per ton per procent drogestof.

Zoals vaker het geval in de bierbostelhandel is dit geen algemene prijsverhoging, shoppen loont. Graanbostel is ook 5 tot 10 cent per procent drogestof duurder geworden.

Binnen het segment vochtrijke krachtvoeders is er vanaf de eerste week van maart een productiestop bij de fabrikant van maisglutenvoer Corngold. De stagnatie in de aanvoer zal minstens een week duren.

De vraag naar hooi en stro blijft stevig. Er is voldoende aanbod van de meeste producten, zeker van tarwestro, maar met uitzonderingen. Weidehooi is minder ruim beschikbaar en wordt wel iets duurder. Luzerne is zelfs uitverkocht bij de drogerijen. Ingekuilde snijmais komt wat meer op de markt, zij het niet overweldigend. Voor kopers en verkopers (met hoge verwachtingen) is nog onduidelijk wat de prijs kan worden. Afhankelijk van kwaliteit en regio loopt de prijs van 65 (budgetmais) tot ruim 75 euro per ton. Graskuil is te koop vanaf 55 euro per ton (28 procent drogestof). Het merendeel van het aanbod betreft derde of zelfs vierde snede, jongvee-voer voor de liefhebber.

Prognose: prijsstijgingen.

Eén reactie

  • famtillemans1

    wat kunnen jullie de prijzen weer omhoog praten !! eerst zien en dan geloven . er is voer genoeg en de varkenssector gaat sowieso niet meer betalen en melkveehouders als ze slim zijn ook niet . het is en blijft afval voor de fabriek en dat mag natuurlijk voor een hoog mogelijke prijs verkocht proberen te worden . het is aan de boer omdaar niet met mee te gaan natuurlijk . dus ik ben benieuwd wat de afval ( bijprodukten) prijs gaat doen

Of registreer je om te kunnen reageren.