Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs wolvee bij grote aanvoer

De aanvoer van schapen en lammeren lag maandagochtend flink hoger dan een week geleden. In totaal werden 1.386 dieren aangevoerd, 414 meer dan vorige week. Handelaren hadden verwacht dat de prijs deze week wat zou stijgen als gevolg van een positievere markt en namen daarom wat meer dieren mee.

De flink gestegen aanvoer had wel tot gevold dat de notering gelijk bleef. De handel verliep echter goed en de prijzen lagen gemiddeld hoger dan vorige week, maar nog wel binnen de marge van de laatste notering.

Een ooilam boven de 20 kilo brengt maximaal 87 euro op, 10 euro minder dan een jaar geleden. Zware ramlammeren kosten maximaal 115 euro en zijn daarmee 11 euro lager geprijsd dan vorig jaar in dezelfde periode. Slachtschapen eerste kwaliteit brengen 25 euro minder op dan vorig jaar met maximaal 100 euro per dier. Verwacht wordt dat de handel de komende week wat verder aantrekt door het afnemen van het aanbod. De prijs zal daardoor nog wat kunnen stijgen.

Prognose: de prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.